A tulajdonos levele

Teleki községhez való kötődésünk a lovassportnak köszönhető: családi barátunk ajánlására elmentünk a Telekiben található lovardába tereplovagolni, mely a mai napig az egyik legkedveltebb időtöltés a településre látogatók köreiben.

Ekkor kezdtük el megismerni a környék csodálatos természeti és egyéb kincseit: a Nezde domb legendával átszőtt lejtőit, a 300 éves berkenyefát, a pompás, Balatonra nyíló kilátást a Somogyi dombság gerincéről és nem utolsó sorban az 1930-as években épített villát, melyet a helyiek körében kastélyként volt szokás emlegetni.

Sokadik, a „kastélyt” érintő lovastúránk alkalmával a lovarda tulajdonosa említette, hogy az épület új tulajdonosa nem igazán érdeklődik a ráhagyott ingatlan iránt, mely így eladóvá vált. Saját tapasztalatunkra építve, miszerint a szállodák többségében csak kevésbé komfortos megoldásokkal, avagy két, kétszemélyes szoba bérbeadásával biztosított a négyfős családok elhelyezése, felfedeztük az ingatlan apartmantházzá történő átalakításában rejlő potenciált.
Ettől a naptól kezdve íródik Villa Teleki története