Programok

A kertben kényelmes körülmények között grillezésre és bográcsozásra is van lehetőség, így az ételek elkészítésekor is gyönyörködhet a táj szépségében.
A kerti asztaloknál nagyobb társaságok is élvezhetik az elkészült finomságokat.

Teljes ház bérlése esetén igény szerint lehet bérelni a borospincét és a klubszobát is. A borospincénkben 30-40 fő tud étkezni, a klubszobában pedig pihenni, táncolni lehet.

A kicsik imádják a homokozót, a nagyobbak pedig örömmel pingpongoznak vagy tollaslabdáznak, fociznak, vagy futkároznak a nagy kertben. A medence pedig igazán csábító!

A környék sok szabadtéri tevékenységet kínál. Néhány példa:

  • Kerékpározás, túrázás a Somogyi dombok között
  • Lovaglás, lovaskocsizás, télen lovasszán
  • A legközelebbi ingyenes balatoni strand csak 10 km, de 30 km-en belül élményfürdő és kalandpark is várja a vendégeket

Látnivalók a környéken

Egyedülálló látványosság a Szóládi pincesor.


A magas, helyenként akár 6-8 méteres löszfalba vájt pincéket még a 20. század elején vagy annál is korábban alakították ki.
A pincék közül sokat még ma is használnak.

Minden év augusztusában itt tartják a több napos Bor,- és Balatoni Lovas Fesztivált.
A programok között szerepel kettes fogathajtó verseny, pincesori bográcsos főzőverseny, tűzijáték és bál is.

A Szólád melletti Nezde-dombot a falusiak régóta ismerik gyógyító erejéről. A legenda szerint itt temették el Koppány vezért. Néhány évvel ezelőtt kegyhelyet alakítottak ki (Koppány emlékpark)

Somogyban nagyon kevés erőd maradt fenn a XIV-XV. századból. Ezek egyike a Kereki középkori vár romja. Legismertebb nevei Fehérkővár ill. Kupavár.

A balatoni hajózást, vitorlázást bemutató interaktív kiállítás Balatonföldváron egy különleges, hajó alakú épületben kapott helyett, melynek árboca a Balaton legmagasabb épített kilátója. Magassága 25 méter, így a mintegy 40 méteres magasparttal együtt közel 70 méteres magasságból lehet végignézni a Balatonon Balatonakarattyától egészen Keszthelyig.